DOM NARODA

Direktor Agencije za lijekove Aleksandar Zolak odgovarao na pitanja delegata

On je delegatima kazao da firma koja je uvezla respiratore "Srebrena malina", u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića, ima dozvolu za uvoz medicinske opreme koja važi do 27. maja

S današnje sjednice Odbora. Avaz

Piše: Avaz.ba

20.5.2020

Odbor za utvrđivanje činjenica za nabavku 100 respiratora Doma naroda Federalnog parlamenta održao je danas sjednicu na kojoj je saslušan direktor Agencije za lijekove BiH Aleksandar Zolak.

On je delegatima kazao da firma koja je uvezla respiratore "Srebrena malina", u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića, ima dozvolu za uvoz medicinske opreme koja važi do 27. maja.

Uvoznik respiratora "Srebrena malina" dozvolu za uvoz opreme dobio je 27. aprila. Faktički, to znači da je odobrenje Agencije za uvoz 80 respiratora Hodžić dobio nakon što su respiratori već kupljeni i stigli u BiH.

Zolak je kazao da dozvola koju je dobila ''Srebrena malina'' ima rok trajanja od 30 dana, što znači da im dozvola vrijedi do 27. maja.

Postavlja se pitanje hoće li preostalih 20 respiratora Hodžić moći uvesti s postojećom dozvolom Agencije za lijekove ili će morati tražiti novu.

Zolak je medijima kazao da je sve urađeno po zakonu što se tiče Agencije za lijekove i medicinska sredstva te da nema ništa sporno u tome što je "Srebrena malina" dozvolu za uvoz dobila retroaktivno.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.