SRAMOTNO

Novi skandal u Istočnom Sarajevu: Sa zgrade Agencije za prevenciju korupcije uklonjena zastava BiH

Nepoznati muškarac tražio da pored zastave BiH bude postavljena i zastava entiteta RS

Uklonjena zastava BiH. M. Tabaković

Piše: Al. Ti. / Avaz.ba

20.5.2020

Sa zgrade u kojoj je smještena Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, a koja se nalazi u Istočnom Sarajevu, kako saznajemo, skinuta je zastava Bosne i Hercegovine.

Naime, kako je za "Avaz" potvrdio direktor APIK-a Hasim Šabotić, zastava Bosne i Hercegovine na prostoru u kojem je smještena Agencija je skinuta.

Uklonjena zastava BiH. M. Tabaković

Pojasnio nam je da je prije mjesec u APIK došla osoba koja je kazala da će skinuti zastavu ukoliko pored nje ne bude stajala i zastava entiteta RS.

- Mene su kolege obavijestile i odmah sam došao u kancelariju, jer je muškarac rekao da će se vratiti. Zvali smo policiju RS i obavijestili ih o cijelom slučaju, dali podatke kako se čovjek predstavio i oni su odmah shvatili da bi se moglo raditi o osobi koja je nekada bila policijski službenik i kasnije otišla u penziju - kazao je Šabotić.

Uklonjena zastava BiH. M. Tabaković

Dodao je da su nakon toga obavijestili i policiju, koja je izašla na lice mjesta, ali također i da su uputili dopis MUP-u RS i Upravi policije Banja Luka da i oni znaju šta se dešava i da poduzmu sve mjere iz svojih nadležnosti, ali da do ovog momenta nisu dobili nikakvu povratnu informaciju.

- Danas smo primijetili da zastave BiH nema na zgradi. Da pojasnim, zgrada u kojoj se nalazi sjedište APIK-a, odnosno prostorije, to je stambeno-poslovna zgrada, u prizemlju je Agencija, a iznad se nalaze stanovi gdje građani žive. Prostor u kojem boravimo nije prostor Agencije, već Službe za zajedničke poslove institucija BiH i kupljen je za naše potrebe i njihovo je fizičko osiguranje objekta postavljanje zastava itd. Oni imaju u objektu osiguranje od 8 do 16 sati, ali zbog manjka ljudstva nisu bili u prilici da postave fizičko osiguranje od 00:24 sata - istaknuo je Šabotić.

Na kraju je kazao da je danas kontaktirao i MUP RS, ali i Službu za zajedničke poslove i obavijestio ih o cijelom slučaju. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.