REAKCIJE

Bradara: Politički cirkus i igrokazi pojedinih političkih stranaka nisu izostali

Pozivamo iste sudionike da energiju koju ulažu u ovakve činove i radnje, usmjere u rješavanje korupcijskih afera koje potresaju naše društvo, rekla je Bradara

Bradara: Isprobana matrica. Fena

Avaz.ba / Fena

21.5.2020

Igrokazi i politički cirkus pojedinih političkih stranaka ni u razdoblju najvećih izazova s kojima se ova država suočava nije izostao, pa je tako bh. javnost u srijedu, 20. svibnja, svjedočila "povijesnom" trenutku sarajevske "antifašističke raje", samoprozvanih prvoboraca koji ni sami ne znaju protiv koga se bore, kazala je članica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Lidija Bradara.

- U razdoblju kada svjedočimo najvećoj pljački u modernoj povijesti ove države, u javnosti poznatoj kao afera 'Respirator', izravnim podrivanjem ustavnog poretka ove zemlje kroz pokušaj eliminiranja županija i izazivanja njihovog financijskog sloma, trgovini utjecajem i nepotizmom kroz aferu 'Asim', krivotvorenjem potpisa, dokumenata te čitavog niza nelegalnih radnji kojima svjedočimo iz dana u dan, isti sudionici pomiču granice i beskrupulozno iskorištavaju najdublje emocije kako bi vlastite sramote skrenuli iz fokusa javnosti - ističe Bradara.

Dodala je kako je intrigantno da je ovakvo nešto uslijedilo nakon Samita EU u Zagrebu na kojem su evropski lideri i zvaničnici pozvali na hitno rješavanje ključnih pitanja poput legitimnog predstavljanja i Izbornog zakona u BiH, saopćeno je iz Ureda za informiranje HNS-a.

- Isprobana matrica udruživanja lažnih pseudograđana, obožavatelja raznih totalitarizama kao i bošnjačkih nacionalista protiv hrvatskog naroda i ovaj put ujedinila je svoje perjanice da sveti čin mise za hrvatske žrtve na Blajburgu svede na blaćenje Crkve i bacanje ljage na jednu od najvećih tragedija hrvatskog naroda i svih ostalih nedužnih civila drugih nacionalnosti koji su prošli komunističku golgotu prije 75 godina. Hrvatski narod je svjestan svog nacionalnog, kulturnog, religijskog identiteta i ponosi se njime - kazala je članica Bradara, koja je i predsjednica Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Iz HNS-a iste učesnike pozivaju da javno osude ovakve činove i izvine se Katoličkoj crkvi, kardinalu Puljiću i porodiciama stradalih žrtava koji svjedoče "proizvodima" političke i medijske manipulacije i zlonamjernih podvala kao i pravosudne institucije da ispitaju odgovornost svih onih koji su prijetnje kardinalu javno uputili, stoji u priopćenju.

- Također, pozivamo iste sudionike da energiju koju ulažu u ovakve činove i radnje, usmjere u rješavanje korupcijskih afera koje potresaju naše društvo. Taj test demokracije i vladavine prava biti će ključan u procesu stjecanja kandidatskog statusa i europskih integracija koje stoje pred nama - zaključila je Bradara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.