REAKCIJE U intervjuu za Radio "Marija" i Katolički tjednik

Puljić: Komšić nikad nije pozitivno govorio o Hrvatima i katolicima

Avaz.ba

Kardinal Vinko Puljić

Foto: Arhiv


Kardinal Vinko Puljić u intervjuu za Radio "Marija" i Katolički tjednik komentarisao je i izjavu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, koji je nakon mise za Blajburg u sarajevskoj Katedrali kazao kako je “sretan zbog činjenice da nas neprijatelji ovog grada nisu nadmudrili" .

- Svako govori o sebi. Komšić nikad nije pozitivno govorio o Hrvatima i katolicima. On nosi jednu averziju prema nama. I ja se ne mogu načuditi odakle mu ta odbojnost. Ajde što može biti politička, ali genetska, to je jedna opasnost. Ovim on, zapravo, pokazuje što nosi u sebi - rekao je Puljić.

Na upit hoće li Komšića više onda zvati na uskrsne i božićne prijeme, kardinal je kratko odgovorio: "Vjerovatno da do toga neće doći. Jer, institucija u kojoj on sjedi, mene ne prizna."

  • Kardinal Vinko Puljić

    Kardinal Vinko Puljić

    Foto: Arhiv


Kardinal Puljić prokomentirao je i rezoluciju Evropskog parlamenta “Važnost evropskog sjećanja za budućnost Evrope”, kojom se jednako zločinačkim smatraju svi totalitarni režimi, jednako fašistički kao i komunistički.

– Ima jedna fora. Tamo pred kraj rata kod Trsta su se dovikivali jedni i drugi. Pa su fašisti s one strane zvali: "Komunistiii!", a ovi naši komunisti vikali: "Fašistiii!", a brdo je odgovaralo: isti. To je ta rezolucija - kazao je kardinal.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na