AFERE

Policija od direktora Rekića oduzela dva mobitela

Osim Mehe Rekića istragom je obuhvaćen i Muris Palo, a njihove veze sežu sve do vrha zloglasnog KOS-a

Policija izuzela i poslovnu odokumentaciju. R. Balić

Piše: A. Aljimi / Avaz.ba

21.5.2020

Nakon što je sarajevska policija po nalogu Tužilaštva KS danas pretresla Tehničko-remontni zavod u Hadžićima, nazire se nova afera vezana za izuzetno osjetljivu namjensku industriju, a cilj istrage sudeći po postupanju tužilaca je direktor Meho Rekić od kojeg su istražitelji oduzeli dva mobitela.

Predmet istrage vezan je za odluku Uprave ove firme koja je založila državnu imovinu, da bi im bio odobren kredit, a malverzacija je prema dosadašnjim rezultatima istrage urađena preko državljanina Turske, koji se predstavlja kao biznismen.

Istragom je obuhvaćen i Rekićev bivši savjetnik Muris Palo, koji se nerijetko predstavlja kao Irac pod imenom Moris Power.


Dali državnu imovinu u zalog zbog kredita. R. Balić

Palo je inače, kako je ranije po medijima objavljivano, a toga su i tužioci svjesni duboko povezan sa Bakirom Alispahićem, bivšim ministrom MUP-a koji je smjenjen zbog afere „Pogorelica“.

Alispahić, je pak uvezan sa Enverom Mujezinovićem, visokim oficrom KOS-a, JNA i ratnog čelnika Službe državne bezbjednosti Sarajevo i AID-a, a koji je veliki faktor u Vladi FBiH te vuče konce u izuzetno osjetljivom resoru namjenske industrije, a na vrhu piramide se nalazi Fikret Muslimović, nekadašnji visoki oficir zloglasne Kontraobavještajne službe bivše Jugoslavije.

Upravo Alispahić je instalirao Mujezinovića u Vladu premijera Novalića da bi kontrolirao namjensku industriju uz Palu koji obavlja određene „savjetničke“ funkcije u ovom fedarlnom organu izvršne vlasti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.