DRAGOCJENA POMOĆ

OSCE donirao zaštitnu opremu Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine

Kako se granice počinju otvarati, uloga pripadnika Granične policije BiH ostaje ključna

Sastanak u Graničnoj policiji BiH. Granična policija BiH

Avaz.ba

21.5.2020

Danas je u Glavnom uredu Granične policije BiH Susan Penksa, šefica Odjela za sigurnosnu suradnju Misije OSCE-a u BiH donirala zaštitnu opremu Graničnoj policiji BiH koju su preuzeli Radiša Samardžija, načelnik Kabineta direktora i Ismet Taslaman, v.d. načelnika Uprave za administraciju Granične policije BiH. 

Oprema se sastoji od 1.000 vizira i dezinfekcijskih sredstava za ruke. 


Donacija OSCE-a. Granična policija BiH

Samardžija je zahvalio na vrijednoj donaciji i istaknuo kako će ovo biti dragocjena pomoć službenicima Granične policije BiH. 

- Zahvaljujem OSCE-u na vrijednoj donaciji. Ova pomoć će nam biti dragocjena za osobnu zaštitu naših službenika protiv pandemije Covid-19. Iskreno se nadam da će se saradnja OSCE-a i Granične policije BiH nastaviti i ubuduće na obostrano zadovoljstvo - rekao je Samardžija. 

Penksa je naglasila da Misija OSCE-a u BiH cijeni napore Granične policije BiH, čiji su pripadnici suočeni s povećanim nivoom rizika u obavljanju njihovih dužnosti za vrijeme pandemije te naglasila kako se granice počinju otvarati da uloga pripadnika Granične policije BiH ostaje ključna te je od suštinske važnosti da imaju neophodnu opremu za borbu protiv pandemije koronavirusa prilikom obavljanja svakodnevnih dužnosti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.