PROGNOZE

Danas pretežno sunčano, u nedjelju ne izlazite bez kišobrana

Biometeorološka prognoza je povoljna

Sutra se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Arhiv

Piše: A. J. / Avaz.ba

22.5.2020

Danas se u Bosni i Hercegovini prijepodne očekuje sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana postepeno povećanje oblačnosti sa zapada. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23, na jugu zemlje do 26 stepeni.

U Sarajevu veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Povećanje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 6 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka oko 21 stepen.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Pri tome će, naročito u unutrašnjosti, biti dosta svježije tokom jutra, na što bi hronični bolesnici i meteoropate trebali obratiti pažnju, te se prikladno odjenuti. U ostatku dana toplije i ugodnije u cijeloj zemlji. Na jugu bi, povremeno jača bura, mogla uzrokovati manje probleme osjetljivim osobama.

Sutra se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prije podne sunčano, a u poslijepodnevnim satima umjereno povećanje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

U nedjelju se očekuje dolazak frontalnog poremećaja sa sjeverozapada koji će uvjetovati kišu od jutarnjih sati na sjevernim područjima i zahvatit će cijelu zemlju do sredine dana. Padavine su većinom prije podne. U poslijepodnevnim satima postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje od 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu do 24 stepena.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.