PROCEDURE

Sve o prelasku granice i ulasku u Hrvatsku na jednom mjestu

Dostupan je i online obrazac za upite

Svako se može obratiti za konkretan odgovor. Ilustracija

Piše: A. Č. / Avaz.ba

22.5.2020

Svi strani državljani koji namjeravaju ući u Hrvatsku, kao i hrvatski državljani koji nemaju prebivalište ili boravište u Hrvatskoj, odgovore na pitanja mogu saznati na jednom mjestu.

S obzirom na ograničenja koja su na snazi, zbog suzbijanja širenja koronavirusa, a radi bržeg dobivanja relevantnih informacija, sva najčešća pitanja i odgovori o uvjetima ulaska u Hrvatsku, objavljeni su na službenoj stranici Ministarstva unutarnjih poslova pod kategorijom UZG COVID.

Ako korisnici odgovor o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku ne pronađu među najčešćim pitanjima i odgovorima, dostupan je i online obrazac za upit putem kojeg se svako može obratiti za konkretan odgovor na svoje pitanje o mogućnosti ulaska.

Svako se može obratiti za konkretan odgovor. Ilustracija

Navedena stranica i online obrazac trenutno su dostupni na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a planira se proširenje i na druge strane jezike.

Podaci koji se putem obrasca traže od zainteresirane stranke, a s ciljem davanja konkretnog odgovora su: državljanstvo, ima li reguliran status stranca u RH (odobren boravak), planirani datum dolaska na granični prijelaz, ime graničnog prijelaza na kojem planira ulazak te razlog dolaska u Republiku Hrvatsku. 

Nakon što osoba pošalje upit na navedenu adresu, dobit će automatski odgovor u kojem je se usmjerava na navedenu stranicu, na kojoj može odabrati jedan od ponuđenih jezika te pronaći odgovor ili nam se obratiti putem online obrasca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.