EKSKLUZIVNO Savjetnik nogometnog kluba Dinamo prekinuo medijsku šutnju

Zdravko Mamić za „Avaz“: Ovo je prava istina o Bjelici i šta će biti s Amerom Gojakom

Ovo je prvi put da Mamić govori u posljednjih sedam mjeseci za jedan medij, a do sada nikada nije komentirao ni promjene u Dinamu

Miralem Aščić / Avaz.ba

Mamić: U Međugorju kao kod kuće

Foto: Avaz


Zdravko Mamić, savjetnik Nogometnog kluba Dinamo Zagreb, koji se već drugu godinu nalazi u Bosni i Hercegovini i Međugorju, dao je danas ekskluzivni intervju za „Dnevni avaz“.

Ovo je prvi put da Mamić govori u posljednjih sedam mjeseci za jedan medij, a do sada nikada nije komentirao ni promjene u Dinamu, odlazak trenera Nenada Bjelice, igrački kadar, ali i posljedice po nogomet uzrokovane pandemijom koronavirusa.

- Moram prije svega da zahvalim svim stanovnicima BiH jer se od dolaska u Međugorje zaista osjećam kao kod kuće. Na svakom koraku se osjeća da sam ovdje dobrodošao i to stalno ponavljam. Osim toga, moram zahvaliti i institucijama BiH koje su sve postupke u odnosu na moj slučaj obavile vrlo brzo i ekspeditivno. To nikada neću zaboraviti - kaže nam Mamić.

  • Mamić:  U BiH već dvije godine

    Mamić: U BiH već dvije godine

    Foto: Avaz


Dotakao se i teme oko odlaska Nenada Bjelica, ali i najavljivane prodaje bh. nogometaša Amera Gojaka.

 - Bjelicin odlazak niko pametan niti je pomislio, a kamoli priželjkivao. Jedini razlog zbog kojeg je Bjelica otišao je taj što je predloženo smanjenje primanja u vrijeme korona krize. On je to odbio, i to u usmenom i pismenom obliku. Ovo prvi put govorim, znači i u usmenom obliku. Ali to je sada završena priča. Idemo dalje. Dinamo ima novog mladog i talentiranog trenera. Ali, ako me pitate da li mi je žao, moj odgovor je da, žao mi je – kaže Mamić.

Šta će biti s Amerom Gojakom? Najavljivan je njegov odlazak u Španiju?

- Nama nije cilj da prodamo Gojaka. I to se neće desiti. Mogu reći da će Dinamo biti jači nego u proteklim sezonama. Dolaze nam novi igrači i Dinamo neće ići u rasprodaju igrača, kako su mnogi priželjkivali – rekao nam je Mamić.

Kompletan razgovor čitajte u sutrašnjem printanom izdanju „Dnevnog avaza“.

Više o temi Zdravko Mamić

HRVATSKA
Dinamo izabrao novog trenera
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na