BANJA LUKA

Šokantno izlaganje poslanika SDS-a: Ja nemam problema sa partizanima, svi moji su bili u četnicima

Tomica Stojanović. RTRS

Avaz.ba

22.5.2020

U NSRS se vodi žestoka rasprava o usvajanju Rezolucije o poštivanju žrtava fašističkih režima i pokreta koja je usvojena u Parlamentu BiH.

Šef Kluba poslanika SNSD Igor Žunić je najavio da će taj klub u periodu koji predstoji inicirati održavanje posebne sjednice o pitanjima za Srbe, Rezolucije o poštovanju žrtava fašističkih režima i pokreta, usvojene u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, ali i o različitim temama u vezi sa Drugim svjetskim ratom u kome su najviše stradali Srbi. 

Na optužbe Igora Žunića, šefa Kluba poslanika SNSD-a, da su se neke stranke iz ovog entiteta glasajući za tu rezoluciju prodale zbog "malo političkog ćara", regirao je Tomica Stojanović, poslanik SDS-a.

- Ja nemam problema sa partizanskim pokretom nikako, moji su svi bili na ovoj potpuno srpskoj strani, četnicima - poručio je Stojanović.


Tomica Stojanović. RTRS

Jelena Trivić iz PDP-a osvrnula se na održavanje mise za Blajburg u Sarajevu.

- Znate šta je za mene izdaja? Reći to da je u redu da Dragan Čović ide u Blajburg i da se sastajete s njim nakon te blajburške mise, a da nije prošlo ni sedam dana. Koje su to veze koje vi imate s njima, koja prijateljstva, koji su to interesi - pitala se između ostalog Trivić te nastavila:

- Dodik za mene postaje hrvatski član Predsjedništva, trudi se da mu je Čović nego mi. Čović koji ide u Blajburg, koji pravda Jasenovac, sve žrtve Jasenovca. Čović koji ide u Bleiburg je bliži Miloradu Dodiku nego mi. Je li to normalno u srpskom narodu? Ljubite skute Draganu Čoviću i nama ovdje pričate o izdaji? Niste smjeli glasati za tu rezoluciju zbog HDZ-a".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.