HUMANOST

Uz pomoć udruženja “Hajde” i njemačke ambasade, 2.500 maski isporučeno bolnici u Goraždu

Vrijedna donacija za bolnicu u Goraždu. Avaz

Piše: Al. B.

22.5.2020

Vrijedne članice Udruženja žena iz Ustikoline od početka pandemije korona virusa neumorno rade na šivenju zaštitnih maski. 

U početku su ih izrađivale od platna iz svojih kuća, te besplatno dijelile policajcima, zdravstvenim radnicima, trgovcima, komunalcima, a ovih dana njihov trud nagrađen je podrškom. 2.500 zaštitnih maski danas je uručeno uposlenima u Kantonalnoj bolnici Goražde.  

- Udruženje za pomoć i razvoj “Hajde” iz Sarajeva je, preko Ambasade Njemačke u BiH obezbjedilo materijal i novčane naknade za UŽ Ustikolina, čije su članice skrojile maske za uposlene u goraždanskoj bolnici – pojasnila je predsjednica UŽ Ustikolina, Narcisa Hotović – Gluhačević.


Vrijedna donacija za bolnicu u Goraždu. Avaz

Pomoć bolnici isporučena je posredstvom Udruženja oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja “Biser” iz Goražda.

- Udruženje “Biser” je početkom februara stupilo u kontakt sa udruženjem iz Ustikoline u vezi predavanja vezanog za prevenciju i rano otkrivanje karcinoma dojke za njihove članice, ali s obzirom na pandemiju predavanje nije ni održano. Umjesto toga dogovorili smo ovaj vid pomoći za naše zdravstvene radnike – kaže predsjednica Udruženja “Biser”, Mersiha Pecikoza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.