REGION Hrvatski mediji na tragu nove afere

SDP BiH dužan kompaniji koja je u Hrvatskoj optužena za pranje novca

Nije bilo nikakvih plaćanja od strane SDP prema navedenoj firmi do sada, kaže Nikšić

E. H. / Avaz.ba

SDP firmi Analytics Experts dužan 230.000 KM

Foto: Arhiv


Kompanija „Analytics Experts“ iz Zagreba je jedna od kompanija u vlasništvu Tomislava Pavkovića i Olivera Kolobarića koji su organizovali mrežu za pranje novca, prevare i izbjegavanje plaćanja poreza. 

Grupa je navodnim nezakonitostima zaradila najmanje 5,14 miliona KM te budžet Hrvatske oštetila za oko 2,96 miliona KM, navode hrvatski mediji.

Međutim uvidom u finansijski izvještaj SDP-a BiH koji je dostavljen Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) 31. decembra prošle godine, ova politička stranka prema firmi Analytics Experts ima obavezu plaćanja 230.000 KM.

  • Nikšić: SDP ima obaveze prema ovoj firmi

    Nikšić: SDP ima obaveze prema ovoj firmi

    Foto: Arhiv


Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić za "Avaz" potvrdio je da ova stranka ima određene finansijske obaveze prema pomenutoj kompaniji. 

- Želim jasno reći da SDP ima obaveze prema ovoj firmi, koje su uredno prikazane u bilansama i svim ostalim izvještajima koje su stranke obavezne podnositi na godišnjem nivou – naveo je.

Dodao je da se to uostalom može utvrditi uvidom u izvještaj koji je SDP BiH podnio CIK-u BiH.

- Nije bilo nikakvih plaćanja od strane SDP prema navedenoj firmi do sada. Oni nisu ništa direktno radili za SDP. Otkupili su potraživanja od onih koji su radili za nas i prema kojima smo imali neizvršenih obaveza. Nama je odgovaralo da te obaveze odgodimo i što kasnije platimo – pojasnio je Nikšić.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na