SAOPĆENJE Još nije ni razriješena afera zvana “tramvajske stanice”

DF: SDP srlja iz afere u aferu, zbog toga DF optužuju za tuđe lopovluke

Pozvali nadležne organe da istraže upletenost SDP-a BiH u regionalnu aferu sa pranjem novca

Avaz.ba

DF: SDP se našao na tračnicama regionalnog kriminala

Foto: Avaz


Demokratska fronta je pozvala nadležne organe da istraže upletenost SDP-a BiH u regionalnu aferu sa pranjem novca koja danima potresa Hrvatsku, a u kojoj su privođeni visoki zvaničnici HDZ-a Hrvatske. Naveli su kako je "očito da SDP zbog politike trenutnog rukovodstva, srlja iz afere u aferu". 

S obzirom da je predsjednik SDP-a javno priznao da je SDP sarađivao, istina putem posrednika, sa kompanijom oko koje se plete cijela afera, nadležni organi do kraja moraju rasvijetliti SDP-ovu povezanost s tom kompanijom. Očito je da SDP zbog politike trenutnog rukovodstva, srlja iz afere u aferu. Još nije ni razriješena afera zvana “tramvajske stanice”, a SDP se našao na tračnicama regionalnog kriminala, i to sve zahvaljujući neodgovornom rukovodstvu ove partije i interesima uske grupe pojedinaca u SDP - navode iz DF-a. 

  • Prozivaju DF za tuđe lopovluke

    Prozivaju DF za tuđe lopovluke

    Foto: Avaz


- To međutim, objašnjava razloge zbog kojih iz ove partije u kontinuitetu prozivaju DF za tuđe lopovluke sa kojima DF nema nikakve veze, a javnosti postaje jasnije zbog čega se neki od rukovodećih kadrova SDP-a BiH služe upravo onom političkom terminologijom koja je svojstvena HDZ-ovima, kada govore o DF-u a naročito o predsjedniku Komšiću.  Kakve su veze SDP-a sa pomenutim aferama o kojima pišu mediji, to treba da istraže nadležni organi - zaključili su iz DF-a u svom saopćenju.

Više o temi Demokratska fronta

TUZLA
DF brutalno odbio ponudu SDP-a
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na