BANJA LUKA Nastavak posebne sjednice

Narodna skupština RS danas o zaduženju od 678 miliona KM

Vidović je objasnila da je struktura ovog zaduženja takva da je na domaćem tržištu 354,1 milion KM, a na inozemnom 323,8 miliona KM

Piše: Avaz.ba / Srna

Nastavak posebne sjednice

Foto: Fena


Narodna skupština Republike Srpske danas će nastaviti posebnu sjednicu raspravom o prijedlogu izmjene odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2020. godinu.

Ministrica finansija Zora Vidović rekla je jučer da je prijedlogom predviđeno dugoročno zaduživanje RS za ovu godinu u maksimalnom iznosu do 678 miliona KM.

Vidović je objasnila da je struktura ovog zaduženja takva da je na domaćem tržištu 354,1 milion KM, a na inozemnom 323,8 miliona KM.

Prema njenim riječima, od 354,1 miliona KM izvršeno je zaduženje od 214,1 milion KM i ostaje da je na domaćem tržištu još moguće zaduženje od 140 miliona KM.

U nastavku posebne sjednici bit će razmotren i prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci-Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno finansiranje projekata registracije nekretnina.

Poslanici su tokom posebne sjednice Narodne skupštine razmotrili Prijedlog rebalansa budžeta za ovu godinu, kojim je budžet povećan za 188 miliona KM i iznosi 3,613 milijardi KM. Razmotren je i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršenju ovogodišnjeg budžeta.

Više o temi

NARODNA SKUPŠTINA
Opozicija kritikovala povećanje zaduženja RS

Više o:

Zora Vidović NSRS
NA VRH

Komentari