BANJA LUKA

Narodna skupština RS danas o zaduženju od 678 miliona KM

Vidović je objasnila da je struktura ovog zaduženja takva da je na domaćem tržištu 354,1 milion KM, a na inozemnom 323,8 miliona KM

Nastavak posebne sjednice. Fena

Avaz.ba / Srna

23.5.2020

Narodna skupština Republike Srpske danas će nastaviti posebnu sjednicu raspravom o prijedlogu izmjene odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2020. godinu.

Ministrica finansija Zora Vidović rekla je jučer da je prijedlogom predviđeno dugoročno zaduživanje RS za ovu godinu u maksimalnom iznosu do 678 miliona KM.

Vidović je objasnila da je struktura ovog zaduženja takva da je na domaćem tržištu 354,1 milion KM, a na inozemnom 323,8 miliona KM.

Prema njenim riječima, od 354,1 miliona KM izvršeno je zaduženje od 214,1 milion KM i ostaje da je na domaćem tržištu još moguće zaduženje od 140 miliona KM.

U nastavku posebne sjednici bit će razmotren i prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci-Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno finansiranje projekata registracije nekretnina.

Poslanici su tokom posebne sjednice Narodne skupštine razmotrili Prijedlog rebalansa budžeta za ovu godinu, kojim je budžet povećan za 188 miliona KM i iznosi 3,613 milijardi KM. Razmotren je i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršenju ovogodišnjeg budžeta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.