SARAJEVO Član Predsjedništva BiH i lider DF-a

Komšić pozdravio odluku CIK-a o održavanju izbora

Uopće gledano oni napadaju sve međunarodne organizacije, od OSCE-a do Međunarodnog suda pravde

Fena

Željko Komšić

Foto: Arhiv


Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozdravio je odluku Centralne izborne komisije o održavanju izbora. 

- Održavanje izbora u novembru realno je s obzirom na to da je pandemija usporila tu dinamiku, a za mjesec dana, politički gledano, niko ništa niti gubi niti dobija - rekao je Komšić.

On se osvrnuo na Dodikove i Čovićeve napade u vezi sa osporavanjem legitimiteta Centralne izborne komisije.

- Njima ni država Bosna i Hercegovina nije legitimna, a kamoli da im bude legitimna Centralna izborna komisija kojom ne upravlja niko osim njih dvojice. Međutim, logika u kojoj nema Dodika i Čovića, nema ni Bosne i Hercegovine, je samo njihova, a ne i logika većine građana BiH, niti logika fukncioniranja institucija - naveo je Komšić, saopćeno je iz njegovog kabineta.

  • Željko Komšić

    Željko Komšić

    Foto: Arhiv


Dotakao se i napada na OSCE, iz kojeg su kazali da su razočarani nedavnim izjavama člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i zanemarivanjem demokratskih standarda u vezi sa održavanjem izbora.

- Uopće gledano oni napadaju sve međunarodne organizacije, od OSCE-a do Međunarodnog suda pravde, ukoliko im ne odgovaraju demokratski i civilizacijski standardi koje te međunarodne organizacije propagiraju, pa je tako i sa OSCE-om, koji će unatoč tome ostati pouzdan partner države Bosne i Hercegovine - zaključio je Komšić.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na