VELIKI BROJ VJERNIKA

Bajram-namaz klanjan u Srebrenici, centralna svečanost održana u Bijeloj džamiji

Uz poštivanje mjera zaštite od koronavirusa

Piše: S. Smajlović / Avaz.ba

24.5.2020

S bajramske svečanosti u Bijeloj džamiji - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Uz poštivanje mjera zaštite od koronavirusa, Bajram-namaz u srebreničkoj općini klanjan je u sedam aktivnih džemata. Klanjalo se u obnovljenim džamijama u Gornjim Potočarima, Osmačama, Sućeskoj, Osatu, Dobraku i Luci, najudaljenijem selu ove općine. 

Centralna bajramska svečanost održana je u prepunoj Bijeloj džamiji i njenoj avliji u centru Srebrenice i prvoj obnovljenoj gradskoj džamiji. Bajram- namaz i prigodnu hutbu predvodio je Damir ef. Peštalić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Srebrenica.

-Bajramske blagdane iskoristite posjetom roditelja, rodbine, komšija i prijatelja. Nemojte zaboraviti šehide i njihove majke. Prilika je da jedni drugima oprostite na učinjenom grijehu, pomirenju i zajedničkom druženju. Molite Boga da uvijek bude mir i da se zlo nikada i nikome ne ponovi - poručio je vjernicima ef. Peštalić.

Podsjećajući da je drugi dan ramazanskog Bajrama Dan šehida, Peštalić je naglasio da zbog nastale situacije zbog pandemije, ovog Bajrama neće biti organiziranih posjeta mezarlucima. 

- To treba obaviti pojedinačno i u grupi s članovima porodica- pojasnio je.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.