GRADSKA DŽAMIJA Vjernici su se maksimalno pridržavali svih preporuka Islamske zajednice u BiH i nadležnih državnih organa

Bajram-namaz klanjan u svim džamijama u USK, centralna svečanost u Bihaću

Fena
24.05.2020 07:56

Bajram-namaz klanjan u više od 200 džamija

Foto: FENA

Bajram–namaz jutros je uz poštivanje svih mjera samozaštite, klanjan u više od 200 džamija i mesdžida na području Unsko-sanskog kantona (USK). 

Bajramski namaz i centralnu svečanost u Gradskoj džamiji u Bihaću predvodio je bihaćki muftija Mehmed ef. Kudić. 

- Neka nam odricanja i dobra djela u ramazanu budu garant bliskosti Allahu, odnosno njegovoj milosti u vremenu pred nama. Nadam se kako će nam Bajram biti neka vrsta prekretnice ili bolje reći dolaska dana rahatluka i bliskosti. Bez obzira na sve, dijelimo bajramsku radost i sjetimo se naših sestara i braće koji su po cijelom svijetu - dio je bajramske poruke muftije bihaćkog Mehmeda ef. Kudića.

  • Bajram-namaz klanjan u više od 200 džamija
    Bajram-namaz klanjan u više od 200 džamija Foto: FENA

Podsjetio je i na važnost sjećanja, te poštivanja svih bosanskohercegovačkih šehida.

- Drugi dan Bajrama je Dan šehida, kada ćemo posjetiti mezarja i sjetiti se najboljih bosanskih sinova. Trajno pamćenje na njih garantira kako njihova žrtva nije uzaludna. Od srca vam čestitam ramazanski Bajram - dodao je muftija Kudić.

Vjernici su se maksimalno pridržavali svih preporuka Islamske zajednice u BiH i nadležnih državnih organa, a u nekim gradovima im je omogućeno klanjanje i u sportskim dvoranama.

Komentari

NA VRH