BANJA LUKA Nedeljko Jović i Dragan Lukač razgovarali o migracijama

Novi zamjenik ministra sigurnosti BiH prvi sastanak održao s ministrom policije RS

Imenovanje Jovića na poziciju zamjenika ministra sigurnosti BiH potvrđeno je 15. maja sa 22 glasa "za" na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH

Avaz.ba
25.05.2020 18:15

Jović i Lukač na sastanku

Foto: MUP RS

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, i zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nedeljko Jović razgovarali su danas o migracijama i aktualnoj sigurnosnoj situaciji.

- S obzirom na to da je zamjenik Jović petnaest godina bio pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova RS, zaključili smo da će saradnja ova dva ministarstva u budućem periodu biti još intenzivnija - saopćeno je iz entitetske policije.

  • Prvi sastanak održan u Banjoj Luci
    Prvi sastanak održan u Banjoj Luci Foto: MUP RS

Nedeljko Jović je komadant jedinice Žandarmerije PU Zvornik, a na poziciju zamjenika ministra sigurnosti ga je kandidirala Socijalistička partija.

Zanimljivu izjavu imao je Jović prilikom davanja odgovora na pitanja Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH. On je, naime, na upit kako namjerava riješiti migrantsku krizu izjavio:

- Da, razmišljao sam o tome. Potrebno je smanjiti broj ulazaka migranata u BiH, a povećati broj izlazaka migranata iz BiH.

Komentari

NA VRH