REAKCIJE Generalni sekretar SNSD-a

Petrović: Podnijet ćemo apelaciju Ustavnom sudu zbog odgađanja izbora

Petrović je najavio podnošenje apelacije uz obrazloženje da SDS i PDP "čine sve da odgode lokalne izbore"

Avaz.ba / Nezavisne
25.05.2020 21:08

Petrović: Apelacija Ustavnom sudu BiH

Foto: Arhiv

Zbog odgađanja lokalnih izbora u BiH sa 4. oktobra na 15. novembar SNSD će sutra ujutro podnijeti apelaciju Ustavnom sudu BiH, u kojoj će tražiti ocjenu ustavnosti odluke Centralne izborne komisije BiH o odgađanju izbora, rekao je "Nezavisnim" Luka Petrović, generalni sekretar te stranke.

 • Petrović: SDS i PDP čine sve da odgode lokalne izbore
  Petrović: SDS i PDP čine sve da odgode lokalne izbore Foto: Arhiv

Petrović je najavio podnošenje apelacije uz obrazloženje da SDS i PDP "čine sve da odgode lokalne izbore i da koalicija sa SDA bude što stabilnija".

Igor Radojičić, gradonačelnik Banja Luke, jučer je ponovio da je odluka o odgađanju izbora nezakonita te da nije donesen ni rokovnik, iako je to obaveza po Zakonu.

- Nakon toga je potpuno nezakonito određen neki drugi termin, koji nema uporište ni u jednom članu Zakona, te je 15. novembar izvađen negdje 'iz džepa - rekao je Radojičić.

 • Radojičić: Nezakonito određen termin
  Radojičić: Nezakonito određen termin Foto: Arhiv

Mićo Mićić, predsjednik novoformirane SDSS rekao je da su spremni za izbore ma kada se oni budu održali.

Podsjetimo, Borjana Krišto, zamjenik predsjednika HDZ BiH, ocijenila je za Srnu da CIK nije imao zakonskog osnova da prolongira održavanje lokalnih izbora te tvrdi da je dio članova izabran nezakonito i da su počeli da rade ne poštujući Zakon.

 • Krišto: Niko ne spori da sredstva za održavanje lokalnih izbora treba obezbijediti
  Krišto: Niko ne spori da sredstva za održavanje lokalnih izbora treba obezbijediti Foto: Arhiv

- Niko ne spori da sredstva za održavanje lokalnih izbora treba obezbijediti, ali ne vidim nijedno zakonsko utemeljenje na osnovu koga je CIK donio odluku o prolongiranju izbora - rekla je Krišto.

 • Mićić: Spremni za izbore
  Mićić: Spremni za izbore Foto: Agencije

Podsjećanja radi, u PDP-u i SDS-u tvrde da se u SNSD-u boje izbora te ističu da su njihovi članovi u bh. parlamentu podržali imenovanje CIK-a iako se danas na njih žale.

Komentari

NA VRH