SARAJEVO

Bageri nastavili rušenje na Prvoj transverzali, uskoro će biti čisto do Tešanjske ulice

U narednih mjesec do mjesec i po očekuje se raspisivanje tendera za odabir izvođača radova na tunelu "Kobilja glava"

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

26.5.2020

U Sarajevu je danas nastavljeno rušenje objekata u ulici Halida Kajtaza, na trasi Prve transverzale. Kako je za "Avaz" potvrdio Selmir Kovač, direktor Direkcije za puteve KS, otkupljena je i srednja kuća, te bi ovaj prostor uskoro trebao biti očišćen. 

- Sada ide procedura prevođenja u ZK uredu i onda i nju rušimo. Zgrada koja je na ovoj trasi, odnosno na samom kraju Tešanjske ulice, poznata kao kasarna, tu ima više stanara i općina Centar treba da riješi par predmeta, a Direkcija je svoje riješila - rekao je Kovač. 


Rušenje objekta na Prvoj transverzali. S. Mujić

Kada je riječ o objektima čije je rušenje u toku, Kovač je naglasio kako je na jednom objektu spojena GRAS-ova struja za tramvaj, pa će biti potrebno da se ona izmjesti. 

Ova saobraćajnica povezivat će centar Sarajeva sa četiri trake s Vogošćom i autoputem, čime će riješiti problem velikih saobraćajnih gužvi u glavnom gradu BiH. Inače Prva transverzala predstavlja strateško opredjeljenje Vlade Kantona Sarajevo.

U narednih mjesec do mjesec i po očekuje se raspisivanje tendera za odabir izvođača radova na tunelu "Kobilja glava" koji je dio ove transverzale.

- Za mjesec dana će biti raspisana javna nabavka za izbor izvođača radova na tunelu. Kružni tok nam je spreman - rekao je Kovač. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.