VIDEOKONFERENCIJA

Italijanski ljekari prezentirali iskustva iz svoje zemlje u borbi protiv pandemije

Tokom konferencije naglašena je mogućnost posjete italijanskih ljekara bh. bolnicama i domovima zdravlja

Talijanski ljekari prilikom dolaska u BiH. MCP

A. J. / Avaz.ba

26.5.2020

Ministarstvo civilnih poslova BiH u saradnji sa Ambasadom Italije u BiH, organiziralo je online video konferenciju sa eminetnim italijanskim vojnim ljekarima Paskualom Đianelijem (Pasquale Giannelli), Marinom Trivisanijem i zdravstvenim radnicima iz BiH.

Učesnicima se obratio i ambasadorom Italije u BiH Nikola Minazi (Nicola Minasi) naglasivši da će konferencija dati doprinos u borbi Bosne i Hercegovine protiv koronavirusa.

Đianeli i Trivisani su prezentirali iskustva Italije u borbi protiv pandemije. Cilj njihove posjete Bosni i Hercegovini je da sa zdravstvenim radnicima u BiH razmjene iskustva i znanja u vezi s COVID-19 oboljenjem.


Talijanski ljekari su već posjetili Opću bolnicu “Prim.dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu. Arhiv

Učesnici videokonferencije bili su zdravstveni radnici iz sljedećih ustanova: Dom zdravlja Bosanska Krupa, Javno zdravstvena ustanova Bolnica “Sveti apostol Luka” Doboj, Dom zdravlja Velika Kladuša, Dom zdravlja Ključ, Javno zdravstvena ustanova Bolnica “Sveti Vračevi” Bijeljina, Dom zdravlja Cazin.

Na videokonferenciji su također, učestvovali Mateo Evanđelista (Matteo Evangelista) i Karlo Markotuli (Carlo Marcotulli), prvi sekretari u Ambasadi Italije u BiH.

Tokom konferencije naglašena je mogućnost posjete talijanskih ljekara bh. bolnicama i domovima zdravlja kojom bi koordiniralo Ministarstvo zajedno sa Ambasadom Italije.

Italijanski ljekari su već posjetili Opću bolnicu “Prim.dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu gdje su se uvjerili da  su u toj ustanovi poduzete sve mjere za adekvatan i brz odgovor na COVID-19 oboljenje.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.