REAKCIJA

Kajmaković: Nema zvaničnih potvrda aviokompanija za početak letenja

U cilju što kvalitetnijih priprema za ponovnu uspostavu komercijalnih putničkih letova Međunarodni aerodrom Sarajevo je i u stalnoj komunikaciji s relevantnim institucijama

Kajmaković: Održani brojni sastanci. Arhiv

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

27.5.2020

U kontekstu očekivanja nove odluke Vijeća ministara BiH, zvaničnih potvrda aviokompanija za početak letenja manje-više još nemamo. Kazao je ovo za „Dnevni avaz“ direktor Aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković.

Vijeće ministara, podsjećamo, produžilo je odluku o prijevremenom zatvaranju svih Aerodroma u BiH do 1.juna. Očekivati je da se ova odluka izmjeni na sutrašnjoj sjednici Vijeća ministara u Sarajevu.

- Trenutno aviokompanije još vrše procjenu ruta, a kriteriji su, osim općih preporuka relevantnih institucija, svakako i konkretne mjere koje će uspostaviti svaka od država zasebno, pa tako i Bosna i Hercegovina - rekao nam je Kajmaković.


Čeka se Vijeće ministara. Arhiv

Prema njegovim riječima, u cilju što kvalitetnijih priprema za ponovnu uspostavu komercijalnih putničkih letova Međunarodni aerodrom Sarajevo je i u stalnoj komunikaciji s relevantnim institucijama.

- Tokom prošle sedmice na aerodromu je realiziran i sastanak s predstavnicima Ministarstva civilnih poslova BiH, Federalnog ministarstva zdravstva, Zavoda za javno zdravstvo FBiH, Federalne uprave za inspekcijske poslove, Federalne uprave civilne zaštite, Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć – rekao je Kajmaković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.