SAOPĆENJE

Trojica policijskih službenika GPBiH dobili čin glavnog inspektora

Galić ovom prilikom izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim angažmanom navedenih policijskih službenika

Galić danas je primio trojicu novoimenovanih i unaprijeđenih glavnih inspektora. GP BiH

E. H. / Avaz.ba

27.5.2020

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić danas je primio trojicu novoimenovanih i unaprijeđenih glavnih inspektora, koji će od 1. juna 2020. godine, u skladu sa Zakonom o policijskim službenicima, obavljati novu dužnost.  

Na osnovu Odluke o unaprjeđenju, policijski službenik Pero Milivojević raspoređen je na radno mjesto „Načelnik Uprave za operacije“, Naim Pidro raspoređen je na radno mjesto „Načelnik Ureda za strateško planiranje i europske integracije“ i Senad Lizde raspoređen je na radno mjesto „Načelnik Terenskog ureda Istok sa sjedištem u Višegradu“.

Galić ovom prilikom izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim angažmanom navedenih policijskih službenika i poželio im sreću u daljnjem radu.


Galić: Granična policija BiH susreće se s brojnim izazovima. Arhiv

- Granična policija BiH susreće se s brojnim izazovima i neophodno je da imamo savjesne i profesionalne policijske službenike. Želim vam sreću u daljnjem radu te da vaš posao obavljate kao i do sada, profesionalno i u skladu sa zakonom - istaknuo je Galić. 

Ovom činovanju prethodio je interni oglas za popunjavanje slobodnih radnih mjesta policijskih službenika Granične policije BiH putem unaprjeđenja.

Nakon okončane procedure ocjenjivanja prijavljenih policijskih djelatnika u skladu s odredbama Pravilnika o proceduri za unaprjeđenje policijskih djelatnika u policijskim tijelima BiH, Komisija za unaprjeđenje policijskih djelatnika Granične policije objavila je konačnu listu kandidata nominiranih za unaprjeđenje policijskih djelatnika u čin „glavni inspektor“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.