REAKCIJE

Ambasador Fild: Razočarani smo što sredstva MMF-a i dalje Ieže na računu Centralne banke

Pronalazak rješenja ovog problema je u dogovoru političkih stranaka čiji su predstavnici u sastavu Vijeća ministara BiH - naveo je Fild

Fild: Dogovor je rješenje. Avaz

S.K./Avaz.ba

27.5.2020

 Ambasador Velike Britanije u BiH Metju Fild (Mathew Field) izjavio je da su kao i drugi prijatelji BiH, već više puta jasno rekli da su razočarani i frustrirani činjenicom da sredstva Međunarodnog monetarnog fonda(MMF) namijenjena za podršku u hitnim situacijama još leže na računu u Centralnoj banci BiH, i da se, povrh svega, za to plaćaju dodatne kamate. 

Pronalazak rješenja ovog problema je u dogovoru političkih stranaka čiji su predstavnici u sastavu Vijeća ministara BiH - naveo je Fild. 

Član Upravnog odbora Centralne banke BiH Dragan Kulina rekao je da će sutra biti održana sjednica ovog odbora na kojoj će članovi iz Republike Srpske tražiti informaciju o sredstvima MMF-a koja još nisu raspoređena entitetima.

Iako guverner Centralne banke BiH Senad Softić nije uvrstio u dnevni red sjednice ovu tačku, kolega, član Upravnog odbora Centralne banke Radomir Božić i ja tražićemo detaljnu informaciju o tome zašto sredstva MMF-a nisu prebačena entitetima - izjavio je ranije Kulina. 

Prema njegovim riječima, sjednica je zakazana za sutra u 11 sati .


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.