SARAJEVO

Mašić: SDP će tražiti smjenu premijera FBiH, Fadila Novalića

U vrijeme dok sve kafane rade, parlament zasjeda online, to je samo jedan od dokaza da se radi o organizovanom pokušaju zataškavanja dešavanja i afera iz zadnja dva mjeseca, kaže Mašić

Mašić: Traži odgovore. Avaz

Piše: Avaz.ba

28.5.2020

Na današnjoj press konferenciji u organizaciji SDP-a BiH zatražena je  smjena premijera FBiH Fadila Novalića.

To je novinarima kazao  šef Kluba SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Damir Mašić koji je kazao da je konferencija organizirana ispred zgrade Parlamenta jer novinarima ne bi dopustili ulaz.


Mašić: Traži odgovore. Avaz

- U vrijeme dok sve kafane rade, parlament zasjeda online, to je samo jedan od dokaza da se radi o organizovanom pokušaju zataškavanja dešavanja i afera iz zadnja dva mjeseca - kazao je Mašić ustvrdišvi da će danaz pokrenuti icijativu za Novalićevu smjenu.

Zastupnica Mira Grgić kazala je kako je 30. aprila podnijela zahtjev za održavanje hitne sjednice s jednom tačkom dnevnog reda i to o potencijalnim nezakonitosti u poslovanju Vlade FBiH i svih institucija ispod nje, a čiji je cilj bio zaustavljanje mogućnosti nanošenja štete kroz nelegalno trošenje sredstava.

- Poseban dio u ovoj priči su hitne nabavke, a svoju šansu su vidjeli drvoprerađivači, advokati, malinari ili je šansa vidjela njih. Ne želimo biti paravan nesposobnoj vladi, već korektiv vlasti - kazala je Grgić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.