VANREDNO ZASIJEDANJE

Parlament FBiH odlučuje gdje će, kada i kako održati sjednicu

Medijima je omogućeno online praćenje zasijedanja

Sala Parlamenta FBiH. Avaz

Piše: S. K. / Avaz.ba

28.5.2020

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH počela je danas u Sarajevu verifikacijom mandata Zijatu Mušiću, koji će na mjestu zastupnika zamijeniti Salku Bukvarevića. 

Na dnevnom redu vanredne sjednice je samo jedna tačka, odnosno Informacija o aktivnostima Vlade FBiH preduzetim od proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom virusa korona, sa informacijom o provedenim javnim nabavkama i prijedlogom mjera.

Medijima je omogućeno online praćenje zasijedanja.


No, zapelo je već i na odlučivanju kako će se sjednica održati. Jedan broj zastupnika je u sali, drugi od kuće prati sjednicu. Zastupnici se javljaju jedan za drugim, tražeći da se o ovim važnim tačkama svakako raspravlja.

Prijedlozi se nižu jedan za drugim, opet se pominje održavanje sjednice u Domu mladih, koji kako je rekao predsjedavajući Mirsad Zaimović nije adekvatan prostor.

Ima i prijedlog da se zastupnici mijenjaju po prostorijama, jer njih 98 ne može, zbog poštivanja mjera biti u sali Parlamenta FBiH, u kojoj se ne mogu raspoređivati i napraviti socijalnu distancu.

Istaknuto je kako online zasijedanje nije moguće jer je "mreža slaba". Nekoliko zastupnika zalaže se da se sjednica što prije održi u "jednom hotelu na Ilidži".

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Mirsad Zaimović tražio je sugestiju i od direktora Zavoda za javno zdravstvo FBiH Davora Pehara. Upravo je zatražena pauza na kojoj će se članovi Kolegija odlučiti kako dalje

Pauza za Kolegij 10 minuta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.