SARAJEVO

Pećanac: Neko je dobro hajrovao, šteta u Službi je oko 5,5 miliona KM

Nažalost, šalje se poruka da se ne činjenjem kriminal isplati i da je opasnije prijaviti kriminal nego se baviti kriminalom, rekao je Pećanac

Piše: A. Jamaković / Avaz.ba

28.5.2020

Pećanac: Sve smo prijavili. Služba za zapošljavanje

U Službi za zapošljavanje Kantona Sarajevo bio je kriminal, a šteta je oko 5,5 miliona KM. Sve smo prijavili još u decembru prošle godine, ali reakcije još nema.

To je za „Avaz“ kazao direktor Službe Nermin Pećanac te dodao da ne želi personalizirati kriminal, kojeg je kako kaže, bilo u različitim periodima, ali da odgovornost treba utvrditi Tužilaštvo KS.

-    Ima još toga, ali to ću kasnije. Ono što sam otkrio, što je otkrio Upravni i Nadzorni odbor, iznijeli smo sve i napisali te poslali na adrese Skupštine KS, predsjednika klubova. Svi to znaju. Za sve imamo dokaze. Neću da govorim o imenima jer ispada da nekoga prozivam. Ne mogu reći jedan čovjek je odgovaran za sve, svi koji su bili predsjednici upravnih i nadzornih odbora, morali su reagirati, a nisu – rekao je Pećanac.  


Pećanac: Ima još toga, ali to ću kasnije. Služba za zapošljavanje

On je na današnjoj press-konferenciji kazao da je neko u Službi dobro hajrovaso. Da je oko 430.000 KM izdato u mjenicama, a naplaćeno 30.000, Da se bivši direktor koji je smijenjen i više od godine nije uposlenik Službe vodi kao jedini potpisnik u banci na računu sa više od 800.000 KM, da nije riješena ni pronevjera 600.000 KM od prije četiri godine...

- Sramota je da se ništa ne rješava. Ljudi onda misle da je to normalno i da mogu i oni. Da je Tužilaštvo KS radilo na vrijeme mnoge kriminalne radnje se ne bi desile. Nažalost, šalje se poruka da se ne činjenjem kriminal isplati i da je opasnije prijaviti kriminal nego se baviti kriminalom. Imam sve dokaze, insistirat ću na ovome da se riješi – kazao je Pećanac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.