SAOPĆENJE

PDA: Prijedlog DF-a o smjeni Novalića, Milićević i Drljače je klasična zaštita SDA

Ističu da je PDA prva politička stranka koja je još u martu tražila smjenu federalnog premijera

PDA još jednom poziva nadležne institucije da smijeni Novalića. Arhiv

Avaz.ba

28.5.2020

Pokret demokratske akcije (PDA) smatra da je gesta Demokratske fronte (DF), koja je tražila ostavke federalnog premijera Fadila Novalića, ministrice finansija Jelke Milićević i ministra rada i socijalne politike Veska Drljače, ništa drugo do klasična zaštita prvog čovjeka Vlade FBiH i prebacivanje odgovornosti na kadrove drugih političkih stranaka.

- SDA-ove malverzacije koje DF želi nametnuti drugim političkim subjektima još je jedno skretanje pažnje javnosti sa uslova pogoršane epidemiološke situacije izazvane koronavirusom koje je Federalna vlada iskoristila za svoj lov u mutnom. PDA još jednom poziva nadležne institucije da smijeni Novalića koji je, kao najodgovornija osoba u zapovjednom lancu Federalne vlade, doveo do afere „Respirator“, čime je nanio višemilionsku štetu državi i time dodatno pogoršao narušenu ekonomsku situaciju u vrijeme pandemije - saopćeno je iz PDA.

Ističu da je PDA prva politička stranka koja je još u martu tražila smjenu federalnog premijera koji se oglušio na naredbe Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva te istog dana prisustvovao godišnjici kompanije "Igman“ u Konjicu što je dovelo do stvaranja klastera u ovoj općini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.