SAOPĆENJE

PDA: Prijedlog DF-a o smjeni Novalića, Milićević i Drljače je klasična zaštita SDA

Ističu da je PDA prva politička stranka koja je još u martu tražila smjenu federalnog premijera

Avaz.ba
28.05.2020 23:15

PDA još jednom poziva nadležne institucije da smijeni Novalića

Foto: Arhiv

Pokret demokratske akcije (PDA) smatra da je gesta Demokratske fronte (DF), koja je tražila ostavke federalnog premijera Fadila Novalića, ministrice finansija Jelke Milićević i ministra rada i socijalne politike Veska Drljače, ništa drugo do klasična zaštita prvog čovjeka Vlade FBiH i prebacivanje odgovornosti na kadrove drugih političkih stranaka.

- SDA-ove malverzacije koje DF želi nametnuti drugim političkim subjektima još je jedno skretanje pažnje javnosti sa uslova pogoršane epidemiološke situacije izazvane koronavirusom koje je Federalna vlada iskoristila za svoj lov u mutnom. PDA još jednom poziva nadležne institucije da smijeni Novalića koji je, kao najodgovornija osoba u zapovjednom lancu Federalne vlade, doveo do afere „Respirator“, čime je nanio višemilionsku štetu državi i time dodatno pogoršao narušenu ekonomsku situaciju u vrijeme pandemije - saopćeno je iz PDA.

Ističu da je PDA prva politička stranka koja je još u martu tražila smjenu federalnog premijera koji se oglušio na naredbe Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva te istog dana prisustvovao godišnjici kompanije "Igman“ u Konjicu što je dovelo do stvaranja klastera u ovoj općini.

NA VRH