NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Uhapšeni Novalić, Hodžić i Solak

Donosimo i ekskluzivni intervju s Emirom Hadžihafizbegovićem

Avaz.ba

29.5.2020

Naslovnica printanog izdanja "Dnevnog avaza" za 29.5.2020.. Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza" donosimo sve o jučerašnjim aktivnostima vezanih za aferu "Respiratori". Do kasno sinoć saslušani su suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, vlasnik "Srebrene maline" Fikret Hodžić i premijer FBiH Fadil Novalić, a potom sva trojica uhapšeni. 

Bosna i Hercegovina otvorit će granicu za ulazak građana Srbije, Hrvatske i Crne Gore od 1. juna. Kazao je to jučer predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija. Pročitajte za koga ostaje važiti važiti zabrana ulaska.

Bili smo u Tešnju, gradu u kojem je posljednjih dana zabilježen veliki skok novozaraženih koronavirusom. Pročitajte šta su poručili građani ovog bh. grada.

Donosimo i ekskluzivni intervju s Emirom Hadžihafizbegovićem. Otkrivamo zašto se mjesecima nije oglašavao. Nakon izolacije zbog pandemije koronavirusa, ponovo se vratio na svoje radno mjesto.

Također, posjetili smo i najznačajniju kulturno-historijsku instituciju BiH, Zemaljski muzej.

Entitetske vlasti u BiH, a zbog ekonomskih posljedica izazvanih koronavirusom, počele su da se zadužuju na unutrašnjem tržištu, i to prodajom entitetskih obveznica i trezorskih zapisa. Pročitajte šta na ovu temu kažu ekonomisti Admir Čavalić i Zoran Pavlović.

Razgovarali smo s Lorens Listom, višestrukim šampionom, o prestižnom takmičenju, skokovima sa Starog mosta.

Jučer je BiH, ali i region potresla afera "Kristal" u kojoj su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u akciji “Kristal”uhapsili su srbijansku starletu Tijanu Maksimović (28), alijas Tijanu Ajfon, u društvu sa Zlatanom Ćukom iz Bijeljine i još 14 osoba. Sve detalje akcije čitajte u današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza".

Ne propustite i revijalni prilog "TV Extre"

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.