REAKCIJE Ministar sigurnosti BiH i lider SBB-a

Radončić: SDA i SBB su u FBiH dovoljan garant da ne dozvole nikakvu dominaciju HDZ-a ili slabljenje bošnjačkog političkog faktora

Radi se o teškoj koruptivnoj aferi, koja se mora krivično sankcionirati, neovisno o kome je riječ, kaže Radončić

Ad. A. / Avaz.ba
29.05.2020 16:39

Radončić: Mora se poštivati i pretpostavka nevinosti

Foto: Avaz

Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti BiH i lider SBB-a, za „Avaz“ je prokomentirao sinoćnje hapšenje premijera Federacije BiH Fadila Novalića u okviru afere „Respiratori“ te se osvrnuo na aktuelnu političku atmosferu u ovom bh. entitetu.

- Radi se o teškoj koruptivnoj aferi koja se mora krivično sankcionirati, neovisno o kome je riječ. S druge strane, mora se poštivati i pretpostavka nevinosti i pravo svakog čovjeka da ima fer i pošteno suđenje. I, kada sam ja imao poznate pravne probleme, isticao sam važnost povjerenja u pravosudne institucije i zato ponavljam da vjerujem u profesionalizam Tužilaštva i Suda BiH. Ne mogu komentirati detalje s istim, ali bih volio da se premijeru Novaliću omogući odbrana sa slobode – kazao je ministar Radončić.       

Na pitanje da postoje špekulacije da će Novalićevo hapšenje pojačati ulogu HDZ-a u Vladi FBiH, ministar Radončić je kazao:

Radi se o odnosima pojedinih biltena i te frakcije svojim utjecajem u pravosuđu sigurno će pokušati odmagati Novaliću. SDA i SBB su u Federaciji BiH dovoljan garant da ne dozvole nikakvu dominaciju HDZ-a ili slabljenje bošnjačkog političkog faktora.

Komentari

NA VRH