SJEĆANJA Društvo novinara Bosne i Hercegovine ne zaboravlja kolegu

Osam godina od smrti: Iza Džanke je ostala "Pozitivna geografija", karirana košulja u restoranu kod Fehre...

Želimo vjerovati da je Nisvet Džanko novinarčina i ljudina negdje gore pronašao sebi slične

Avaz.ba/Fena
29.05.2020 17:31

Nisvet Dženko

Foto: Arhiva

 Društvo novinara Bosne i Hercegovine objavilo je sjećanje posvećeno kolegi Nisvetu Džanki u kojem se podsjeća da je 30. maja 2012.godine, u Kliničkom centru Tuzla, zabilježeno je da je Nisvet Džanko, napustio ovaj i otišao na drugi, "neki kažu bolji svijet". 

Između ostalog su napisali, a prenosi Fena:

Prošlo je od tada punih osam godina, kako je otišao kolega novinar, ljudina Nisvet Džanko, koji je svojom kariranom košuljom spajao kockice ove čudesne zemlje, a i danas nam se čini kao da je samo na trenutak nestao ili bolje kazano zastao u faktografskom bilježenju one dobre zemlje ,što se Bosnom i Hercegovinom zove. 

Isto toliko godina prošlo je od manifestacije Novinar godine, koju je Društvo novinara Bosne i Hercegovine, te 2012. godine, organiziralo početkom maja na Karaotoku kod Čapljine. I na kojoj je Nisvet Džanko ponio laskavo priznanje Novinar godine, kojem se tako iskreno obradovao, kazavši „samo sam od mjesne zajednice Buća Potok, dobio zahvalnicu“. I razvukao onaj svoj osmijeh, a oči mu tonule. Znao je da ga čeka teška borba. 

Osam godina poslije njegovog fizičkog odlaska, emitira se njegova "Pozitivna geografija" na Radio-televiziji Federacije Bosne i Hercegovine, u kojima ga gledamo na njegovim putovanjima i razgovoru sa dobrim ljudima u svim krajevima ove zemlje. Onima koji se vesele životu, radu, sportu,komšiji. Baš kao i on. 

  • Nisvet Džanko
    Nisvet Džanko Foto: Arhiva

Iza Nisveta Džanke ostala je "Pozitivna geografija", sjećanja,karirana košulja u restoranu kod Fehre. I u njemu specijalitet „Džankini ćevapi“. I danas kao i tada, želimo vjerovati, da je Nisvet Džanko, novinarčina i ljudina, negdje gore pronašao sebi slične i vrijeme krati razgovorom dok čeka, neku novu priliku i nas kod sebe.

Pa da tamo gore ponovo radi "Pozitivnu geografiju" ,koja bi se emitirala na Božjoj Televiziji, navodi se u sjećanju na jednog od omiljenih novinara i kolega Nisveta Džanku.

Komentari

NA VRH