SARAJEVO

Nenadić: Razviti institucionalni sistem finansiranja Udruženja 'Dajte nam šansu'

Kavalec je na sastanku predstavila dosadašnji rad Udruženja, te informisala članove Vlade kako oni funkcioniraju na području šest bh. općina

Predstavljen rad Udruženja. Vlada KS

Avaz.ba / Fena

29.5.2020

Na sastanku sa direktoricom Udruženja "Dajte nam šansu" i menadžericom servis centara Ines Kavalec, premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić poručio je da je cilj Vlade Kantona Sarajevo razviti institucionalni sistem funkcioniranja i finansiranja tog važnog udruženja.

Ključnu ulogu u radu tog udruženja imala je američka agencija USAID, koja zbog svojih pravila ne može nastaviti podržavati taj projekt.


Sastanku prisustvali Agić i Krivić. Vlada KS

Kavalec je na sastanku predstavila dosadašnji rad Udruženja, te informisala članove Vlade kako oni funkcioniraju na području šest bosanskohercegovačkih općina, sa sedam servisnih centara, od čega su dva u Kantonu Sarajevo.

Istakla je kako oni pružaju više od 20 različitih usluga djeci i osobama s poteškoćama u razvoju, prvenstveno kratke odmore, cjelodnevne boravke, kreativne radionice, mobilne timove, prijevoze po potrebi, psihološku pomoć, opservaciju djece kod koje postoji sumnja na poteškoće, "bell skill" testove i slično.

Pružaju više od 20 različitih usluga. Vlada KS

Potcrtala je kako su sve usluge besplatne i dostupne, bez obzira o kojoj se poteškoći razvoja kod djece radi.

Sastanku su prisustvovali još ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Jasna Agić i ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Anis Krivić, saopćeno je iz Pres-službe KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.