TELEFONSKI RAZGOVOR

Turković i Dačić o otvorenim bilateralnim temama između BiH i Srbije

Razgovarali o pitanjima od zajedničkog interesa u izazovnom periodu post COVID krize i otvaranju konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru

Bisera Turković. Arhiv

Avaz.ba / Fena

30.5.2020

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković je sa prvim potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem u petak telefonom razgovarala o otvorenim bilateralnim temama između dvije države. 

Sagovornici su, između ostalog, razgovarali o pitanjima od zajedničkog interesa u izazovnom periodu post COVID krize i otvaranju konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru. Razgovarano je i o pojedinim otvorenim bilateralnim temama za čije rješavanje su zainteresovane kako Bosna i Hercegovina tako i Republika Srbija, te zaključili da bi se u tom cilju odnosi BiH i Srbije trebali intenzivirati u narednom periodu. 

Bisera Turković. Arhiv

U tom pogledu, ministar Dačić je istakao, da uslijed predstojećih izbora u Republici Srbiji zakazanih za 21. juni, on nije sada u prilici da posjeti BiH, ali je uputio poziv ministrici Turković za posjetu Republici Srbiji. Ministri su također bili saglasni o neophodnosti daljnjeg jačanja i produbljivanja regionalne saradnje u svim oblastima kao i rješavanja svih otvorenih pitanja između dvije susjedne države, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.