ZAHTJEVI Zasjedao Kolegij stranke

SDA poziva Sud i Tužilaštvo BiH da odmah puste Novalića na slobodu

Posljedice političke instrumentalizacije mogu biti pogubne za funkcioniranje Federacije BiH i za sve njene građane, navode iz SDA

Avaz.ba

SDA podržava borbu institucija BiH protiv korupcije

Foto: Avaz


Povodom zadržavanja premijera Federacije Fadila Novalića u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i Tužilaštvu BiH, danas je vanredno zasjedao Kolegij SDA.

- Ponovo naglašavamo da SDA podržava borbu institucija BiH protiv korupcije. Međutim, sasvim je očigledno da je postupak protiv premijera Federacije Fadila Novalića politički motiviran - saopćeno je iz SDA.Kolegij SDA poziva SIPA-u, Tužilaštvo BiH i Sud BiH da postupaju odgovorno i isključivo na osnovu Ustava i zakona, "jer posljedice političke instrumentalizacije mogu biti pogubne za funkcioniranje Federacije BiH i za sve njene građane".- Pozivamo ove institucije da se premijer Federacije Fadil Novalić odmah pusti na slobodu i da mu se omogući normalno obavljanje premijerske dužnosti - poručuju iz SDA.

Osim, Novaliuća u aferi "Respriatori" osumnjičeni su i suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak te vlasnik firme "Srebrena malina" Fikret Hodžić.

Novalić je tokom ispitavanja negirao optužbe koje mu tužioci stavljaju na teret.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na