REAKCIJE Predsjednik NDP-a kaže da se prema njima vrši politička osveta

Čavić o CIK-u: Ovako brutalno je radio samo Ešdaun

Ja znam kako svi mogu biti efikasni kada nekoga treba zadaviti. Probao sam to na svojoj koži kada sam bio predsjednik SDS-a, rekao je Čavić

Avaz.ba
30.05.2020 16:14

Dragan Čavić

Foto: Arhiv

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić izjavio je da novoizabrani sastav Centralne izborne komisije BiH, vrši političku osvetu prema NDP-u kojem je zbog navodnog nedozvoljenog finasiranja političkih stranaka izrečena kazna od 87.000 KM.

Čavić je rekao da ta kazna nema nikakvog zakonskog osnova zbog čega je NDP pokrenuo postupak zaštite svojih prava kod apelacionog odjeljenja Suda BiH.

Zbog drakonske kazne, sumnja Čavić, NDP-u bi mogli biti blokirani računi, te stranka onemogućena da izađe na lokalne izbore.

Čavić je na konferenciji za novinare u Banjaluci, gdje je održana sjednica Predsjedništva stranke, ocijenio da se ovako brutalno, kako kažnjava sadašnji CIK, ranije odnosio samo Pedi Ešdaun (Paddy Ashdown) prema SDS-u.

  • Čavić: Nedozvoljeno finansiranje
    Čavić: Nedozvoljeno finansiranje Foto: Arhiv

- Običnu knjigovodstvenu transakciju sadašnji CIK je okvalifikovala kao nedozvoljeno finansiranje, što je neviđeno. Vjerujem da će sudski organi što prije osporiti tu njihovu odluku. Sve i jedan fening od ovog iznosa poznat je CIK-u, sve je išlo redovnim tokom i nema nikakvih mahinacija. Ta sredstva su gašenjem pomenutih partija i stvaranjem NDP-a, kao novog pravnog lica, bila u funkciji NDP-a i nikog drugog - pojasnio je Čavić.

On je rekao da će NDP nastupiti na predstojećim lokalnim izborima u svim opštinama i gradovima RS, te da ima kapacitet da, samostalno ili u koaliciji sa drugim partijama, prijavi odborničke liste u svim lokalnim zajednicama.

Komentari

NA VRH