REAKCIJA Direktor agencije „Mita“

Kučuk: Državni udar nije kad uhapse kriminalce, nego kad ih puste iz zatvora i sruše pravni sistem

Sud BiH danas je odbio prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje jednomjesečnog pritvora uhapšenima u aferi "Respiratori"

Avaz.ba
31.05.2020 22:11

Ejub Kučuk

Foto: Facebook

Ejub Kučuk, direktor agencije „Mita“, oglasio se na društvenoj mreži Facebook povodom puštanja na slobodu premijera Fadila Novalića, Fahrudina Solaka, direktora Federalne uprave civilne zaštite i Fikreta Hodžića, vlasnika firme „Srebrena malina“ iz Srebrenice, koji se sumnjiče za više krivičnih djela u aferi „Respiratori“. 

Kučuk je, između ostalog, napisao da „državni udar nije kad uhapse kriminalce, nego kad ih puste iz zatvora i sruše pravni sistem". Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

Državni udar nije kad uhapse kriminalce, nego kad ih puste iz zatvora i sruše pravni sistem.

- Rekli su da se ne poznaju, dokazano je da se poznaju.

- Rekli su da Fadil nema ništa s respiratorima, ispostavilo se da sve zna

- Rekli su da ne znaju kako je “Malinar” dobio posao, ispostavilo se da su sve uradili da njemu daju posao

- Rekli su da ne znaju kako su plaćeni respiratori, ispostavilo se da znaju

- Rekli su da se nisu dogovarali, ispostavilo se da je Novalić sve organizovao

- Rekli su da ne znaju ko je ispostavio specifikaciju i ko je naručio respiratore, dokazano je da neka ženska osoba naređuje da sa kupe i respiratori i testovi

- Rekli su da ovo nije kriminal, zakon kaže da jeste

Za sve ovo postoje jasni dokazi, ali to nije bitno jer su svi pušteni da se brane sa slobode pošto nema dokaza kako su profitirali (ispade da je nebitno sto su ostetili FBiH za 10.5 miliona KM i što su zloupotrijebili sve moguće). Sutra će, pa i naredne 2-3 godine, sjednice Vlade voditi čovjek koji je sve ovo organizovao. I neka će, neka vodi jos 100 godina kad nemamo snage i volje da ih skinemo s vlasti.

Danas smo dobili potvrdu da nema pravnog sistema za “moćne”, zatvori su samo za “nemoćne".

Proći će ovo, otići će Novalić, a doći neko drugi aBd, ko će ovo pogurati, pa ce i suđenja jednog dana krenuti. Do tad samo Boga dragog možemo moliti.

Reci: "O Allahu, koji svu vlast imaš, Ti vlast onome kome hoćeš daješ, a oduzimaš je od onoga od koga hoćeš; Ti onoga koga hoćeš uzvisuješ, a onoga koga hoćeš unizuješ; u Tvojoj ruci je svako dobro – Ti, uistinu, sve možeš! - Sura Ali ‘Imran, 26 ajet.

Sud BiH danas je odbio prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje jednomjesečnog pritvora uhapšenima u aferi "Respiratori". Sud je donio odluku da se oni brane sa slobode. 

Umjesto mjere pritvora određene su im mjere zabrane.

Komentari

NA VRH