SARAJEVO

Prašović-Gadžo: SBB će zbog afere "Respiratori" glasati za smjenu Vlade FBiH

SBB će u Predstavničkom domu podržati smjenu premijera Fadila Novalica, kao i smjenu Vlade FBiH, napisala je Sanela Prašović-Gadžo

Prašović-Gadžo: Ne podržavamo sistemsku korupciju. Arhiv

Piše: A. Č. / Avaz.ba

1.6.2020

Počela je sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.  

Zastupnici će raspravljati o aktivnostima Vlade FBiH tokom stanja nesreće, javnim nabavkama i prijedlogu mjera te se očekuje burna rasprava.

- Želim kazati da SBB BiH ne može podržavati sistemsku korupciju, kao ni kriminal od strane direktora FUCZ Fahrudina Solaka i direktora firme Srebrena malina Fikreta Hodzica. SBB će u Predstavničkom domu podržati smjenu premijera Fadila Novalica, kao i smjenu Vlade FBiH - napisala je Sanela Prašović-Gadžo, zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Parlament FBiH.

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH počela je u hotelu Hills na Ilidži. S obzirom da su zastupnici 28. maja tražili da se sjednica ne održi u online formi, donesena je odluka o prekidu sjednice te održavanju u ponedjeljak dok se pronađe odgovarajuća lokacija.  

S obzirom na broj zastupnika koji ima ovaj dom (98) kao i službe koje su dužne prisustvovati, a kako bi se ispoštovala propisana distanca u zatvorenom prostoru na 100 ljudi po 10 metara kvadratnih prostora jedina sala koju su uspjeli pronaći je velika kongresna sala hotela Hills.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.