OBRAĆANJE

Milićević zastupnicima poručila da se sve radilo po procedurama

Gdje je iskočilo, kako je to iskočilo, neka utvrde nadležni organi, rekla je Milićević

Vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH. M. Tabaković

Piše: E. H. / Avaz.ba

1.6.2020

Ako je i bilo propusta, a ovih dana vidimo da je bilo, bili su propusti između svih procedura, kazala je ministrica finansija FBiH i komandantica Federalnog štaba civilne zaštite Jelka Milićević.

Miličević se obratila zastupnicima Predstavničkog doma Parlamenta FBiH tokom današnje vanredne sjednice o aktivnostima Vlade FBiH tokom pandemije, s posebnim naglaskom na sporne nabavke respiratora.

Govorila je o ranijem sastavu Federalnog štaba civilne zaštite, koji je kasnije promijenjen, a upravo se promjena sastava ovog štaba pominjala u aferi "Respirator".

Miličević: Ko je iskočio?. Arhiv

Naglasila je da je sve što je radio Štab CZ radio po procedurama, da štab donosi odluke o pokretanju javnih nabavki, a procedure provodi FUCZ.  

- Za svaku odluku o pokretanju javnih nabavki dobije se saglasnost i validne su onog trenutka kada prođu na Vladi. Imali smo dobre namjere. Gdje je iskočilo, kako je to iskočilo, neka utvrde nadležni organi - rekla je Milićević i dodala da federalni zastupnici, među kojima je i ona, ne smiju ni na koji način ometati i biti problem istražnim organima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.