SARAJEVO

Konaković žestoko napao Hadžikadića: Mirsad danas napada opoziciju, otvara front, počinje...

On vjerovatno zna zašto baš na ovakav način, prizemno, neiskreno, već viđeno, od njega neočekivano, poručio Konaković

Konaković: Reagirano na svom Facebook profilu. Arhiv

Avaz.ba

2.6.2020

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković osvrnuo se na svom Facebook profilu na stavove Mirsada Hadžikadića, predsjednika Platforme za progres, koji je u intervjuu za „Klix.ba“ rekao „nije najsretniji zbog načina na koji su Naša stranka, SDP i Narod i pravda „odigrali“ protekle subote“.

Konakovićev status prenosimo u cjelosti:

- Hadžikadić nas je pozvao na proteste nekoliko dana prije održavanja, gostujući kod Senada u FACE-u. Zvaničnih poziva i sastanaka nije bilo. Došli smo i podržali proteste. Dan ranije podržali smo skup na svojim profilima, na društvenim mrežama. Mnogo sam članova Naroda i pravde vidio. Slikali se skupa. Snažna je poruka bila da opozicija zajedno djeluje, šalje poruke ovakvoj, korumpiranoj vlasti i najavljuje zajedničke aktivnosti.

Mirsad danas napada opoziciju, otvara front, počinje valjda kampanju. On vjerovatno zna zašto baš na ovakav način, prizemno, neiskreno, već viđeno, od njega neočekivano. Jesmo li svojatali proteste ili smo pohvalili Platformu? Jesam li pogriješio rekavši da je PZP “dašak svježine na političkoj sceni”? - poručio je Konaković večeras.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.