POŠTENJE Osoblje zvorničkog restorana danima tragalo za vlasnikom

Konobar stranom gostu vratio torbu s novcem i važnim dokumentima

Kianoš Rezaid i Ljubica Jovanović u žurbi zaboravili torbicu na stolici

Z. Kuljić / Avaz.ba
03.06.2020 22:39

Konobar (lijevo) i vlasnica restorana (desno) s porodicom kojoj su vratili izgubljene stvari

Foto: Avaz

Konobar zvorničkog restorana „Šoja“ Goran Trišić, nakon nekoliko dana traganja za vlasnikom, vratio je izgubljeni novčanik s novcem i dokumentima porodici Kianoša Rezaida i Ljubice Jovanović.  

Otišli za sinom

Oni su, nakon povratka iz Katara, boravili u Kamenici, gdje su čekali na odlazak u SAD. Otišli su na ručak u restoran, a u žurbi su zaboravili novčanik. 

- Trenutno smo u Kamenici i došli smo kod njih na ručak. Stariji sin nam je prije polaska rekao da je mlađi sin izašao sam na parking pa smo istrčali vani i suprug je zaboravio torbicu s novčanikom - ispričala nam je Ljubica Jovanović. 
  • Goran Trišić vratio je izgubljeni novčanik Kianošu Rezaidu
    Goran Trišić vratio je izgubljeni novčanik Kianošu Rezaidu Foto: Avaz

Trišić, koji već pet godina radi kao konobar, ispričao nam je da je torbica ostala na stolici gdje je gost sjedio.

- Čim sam je primijetio, potrčao sam za njima, ali su već bili otišli. Drago mi je da smo ih na kraju našli i vratili im stvari - govori on. 

Pomoć prijatelja

Vlasnica restorana Sretanka Šoja kaže da su najprije mislili da će se gosti, kada vide da nema torbice, sami vratiti. 

- Pošto se niko nije javljao, a radilo se o stranom državljaninu, pozvali smo policiju, a oni su nam rekli da ti ljudi, vjerovatno, borave u Kamenici. Uz pomoć prijatelja, stupili smo u kontakt s njima i pozvali ih da dođu po zaboravljene stvari - ispričala je Šoja. 

Šešir ostao kao suvenir

Sretanka Šoja kaže da su jednom prilikom vratili novčanik čovjeku koji je krenuo na aerodrom i dalje za Pariz. Lani su jednoj porodici „spasili“ ljetovanje nakon što su kod njih zaboravili sav novac koji su ponijeli na more. 

Jednu kameru su posredstvom agencije s kojom sarađuju vratili u daleki Hong Kong, a u restoranu je jedino ostao šešir jedne Kineskinje, koji sada tu stoji kao suvenir. 

Komentari

NA VRH