ISPOVIJESTI

Otac Tijane Ajfon otvorio dušu: Kćerke se ne odričem, a iz kuće ne izlazim

Do punoljetstva je bila dijete za primjer, nije izlazila, znalo se sve, kazao Maksimović

Avaz.ba / Blic.rs

3.6.2020

Tijana Ajfon. Arhiv

Iz advokatskog ureda "Stevanović", koji zastupa Tijanu Ajfon, istakli su da se "radi o vrlo kompleksnim optužbama, a kako jedino Tijana Ajfon nema državljanstvo BiH i jedino je njoj određen pritvor koji ne može trajati duže od 30 dana".

Ovim povodom oglasio se i njen otac, Đorđe Maksimović i istakao je da se nada da će njegova kćerka uskoro biti na slobodi.

- Koliko sam čuo određen joj je pritvor od 14 dana. U karantinu je trenutno. Nemam mnogo informacija, sin je bio sa advokatom, te sam ovo saznao tek sinoć. Dobro se osjeća, vesela je. Ima optužnicu za dva djela, najvjerovatnije će odgovarati za nelagalni prelazak. Nisam bio mnogo sa njom u kontaktu posljednjih meseci. Imali smo problem, trebala je da dođe kada prođe vanredna situacija da pričamo o svemu, ali se sve ovo izdešavalo - kazao je Maksimović.

Objasnio je da se slabije kreće po mjestu u kojem stanuje, jer ga znatiželjne komšije salijeću u želji da znaju šta se dešava sa njihovom nekadašnjom komšinicom.


Tijana Ajfon nalazi se u pritvoru u BiH. Avaz

- Meni je samo nekoliko prijatelja pitalo šta se desilo. Juče sam dobio tek neke bolje informacije, nisam znao ništa mnogo. Selo je, mjesto je malo, svi čitaju novine. Svi me poznaju. Imao sam deset prodavnica, svi me znaju, ali većina šuti. Poneko pita, niko neće da mi dira ranu, teško mi je. Ne izlazim iz kuće, odradim na poslu šta treba i vraćam se kući. Ne krećem se kao što sam išao  - rekao je Đorđe.

Tijanin otac je objasnio da sa kćerkom nije govorio zbog njenog ulaska u rijaliti program i javnog svijeta uopće, kao i da ju je posljednji put vidio na sahrani svoje majke, Tijanine bake.

Objasnio je i da je bio "uskraćen za dosta informacija o Tijaninim finansijama", ali da nije istina da je se odriče kao što se pisalo.

- Do punoljetstva je bila dijete za primjer, nije izlazila, znalo se sve. Ne znam da li se stvarno bavila time ili nije, kako kažu prostitucijom. Voli život, provode. Ali u suštini je dobar čovjek. Bila je u vezi sa momkom koji se bavio raznim poslovima. Nedavno je otvorila kozmetički salon, tada je rekla da sve finansira taj dečko, da bi potom čuo da je ona platila sve. Bio sam uskraćen za mnoge informacije. Nisam ništa znao. Šta god da je, nikada se ne odričem kćerke Tijane. I rekao sam joj to - istakao je Maksimović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.