RAZGOVOR

Policajci nikada nisu imali boljeg ministra od Radončića

Radončić je vrlo lako shvatao suštinu globalnog izazova, kaže Galić

Galić: Potpuno razumijem njegov potez. Avaz

Piše: E. Trako

3.6.2020

Zoran Galić, direktor Granične policije BiH izrazio je veliko žaljenje zbog ostavke koju je jučer podnio Fahrudin Radončić sa pozicije ministra sigurnosti BiH.  

Veliko uvažavanje

- Bolji ministar, sa više poštovanja, uvažavanja i sa više osjećaja za policijske službenike, nije do sada bio na čelu ministarstva – kazao je Galić na početku razgovora.  

Za šest i po mjeseci, koliko je Radončić bio na čelu ministarstva, Galić kaže da je napravio posla kao neki što su godinama uhljebljeni na raznim pozicijama.  

- Taj čovjek, iznad svega, što je osjećajan za policiju i za potrebe policijskih službenika te uvjete rada u kojima radimo, vrlo je inteligentan u profesionalnom smislu. On je vrlo lako shvatao suštinu globalnog izazova. Drugi političari, mogu to s pravom reći, kasne za njim najmanje 50 godina – podcrtao je direktor Galić. 

Nauk svima

U razgovoru za naš list direktor Granične policije BiH je naglasio da je Radončić bio branik od raznih utjecaja koji su išli prema policijskim agencijama.  

- Iako izražavam veliko žaljenje zbog ostavke gospodina Radončića, moram reći da ga potpuno razumijem. Ovaj njegov potez svima nama treba biti nauk. Svi kolektivno se trebamo zapitati gdje i u kojem mi to stoljeću živimo. Zar se i danas u 2020. godini trebamo vraćati unazad i pričati o prošlosti? Umjesto da zbijemo redove i pružimo jedni drugima ruku, i da pričamo o ekonomiji- Da pričamo o boljem i uspješnijem radu svih državnih isnstitucija. Da gradimo državu. To je bio ministar Radončić i u tom pogledu ovi drugi mu nisu ni do koljena. Ne bih da kažem neku pogrdnu riječ – dodao je na kraju Galić.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.