NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Šta Crnadak zna o krivotvorenim vizama

U Tužilaštvu HNK čekaju izvještaj Finansijske policije FBiH o poslovanju preduzeća „Aluminij“

Piše: Avaz.ba

4.6.2020

Naslovna strana printanog izdanja "Dnevnog avaza" za 04.06.2020.. Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza" donosimo detalje iskaza kojeg je dao Igor Crnadak, bivši ministar vanjskih poslova BiH u Graničnoj policiji o krivotvorenim vizama.  

U nastavku istrage o aferi „Respiratori“ objavljujemo nove detalje koji su dostupni državnim tužiocima a vezani su za izajve Fadila Novalića, federalnog premijera. Kome je Novalić poslao mobitel u Austriju preko zatvorenih granica?

Ne propustite pročitati ni komentar dana koji je pisala Almasa Hadžić.

Analizirali smo i rad Fahrudina Radončića, sada već bivšeg ministra sigurnosti BiH. Analizu je pisao urednik Seđad Muhić.

U Tužilaštvu HNK čekaju izvještaj Finansijske policije FBiH o poslovanju preduzeća „Aluminij“. Apsolutno se šuti i o istrazi o kriminalnim radnjama koje su dovele do duga teškog skoro pola milijarde maraka i u konačnici propasti ovog nekadašnjeg giganta. Ko će i hoće li odgovarati?

Ličnost dana je konobar iz Zvornika.

Bosanac iz Sent Luisa Džemal Bijedić javio se „Avazu“ i prenio kakva je situacija ovih dana u Sjedinjenim američkim državama uzrokovana masovnim nasilnim protestima zbog ubistva Džordža Flojda.

Danas objavljujemo i najzanimljivije detalje s jučerašnje sjednice Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV). Zašto je predsjednik Milan Tegeltija rekao da SDA vrši vrlo opasan pritisak na rad pravosuđa?

Razradili smo i istražili i inicijativu za smjenu Fadila Novalića i Vlade FBiH. Opozicija je uvjerena da će se u julu to i dogoditi. Zanimljiva su i obrazloženja Damira Mašića (SDP) i Sanele Prašović - Gadžo (SBB).

Na stranama mozaika čitajte za koliko novca ćete moći ljetovati u Dubrovniku ove godine?

Sarajevska hronika danas objavljuje priču kako dvojica Nedžada koče izgradnju Prve transverzale? Koja su to dva Nedžada i koji su njihovi motivi za blokadu generacijskog projekta? Čitajte samo u „Dnevnom avazu“.

Novinari crne hronike donose detalje presude Amiru Kovačeviću koji je izazvao nesreću u kojoj je smrtno stadala djevojka. NA stranam crne hronike objavljuemo i emotivnu priču o rođenju malenog Sifeta, čiji je otac dvadeset dana prije njegovog rođenja brutalno ubijen. Čitajte potresne detalje ove nevjerovatne priče.

Sportske strane donose sve o žrijebu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u rukometu koji će biti održan 16. juna.

Istražujemo i hoće li UEFA umanjiti premije?

Pored svega nabrojanog donosimo još mnogo zanimljivog sadržaja i korisnih informacija. Ne propustite svoj primjerak “Dnevnog avaza“ na kioscima širom zemlje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.