SARAJEVO Nakon nekoliko mjeseci pauze

Prvi autobus jutros otišao za Ulcinj, od naredne sedmice linije za Austriju i Njemačku

Za ponedjeljak iz Sarajeva najavljena i uspostava ponovnog autobuskog saobraćaja za Beograd

Avaz.ba
04.06.2020 09:24

Autobusi za Ulcinj će saobraćati iz Sarajeva četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom u 7 sati ujutro

Foto: Arhiv

Sa Autobuske stanice Sarajevo jutros je otišao prvi autobus za Crnu Goru, Ulcinj, što je ujedno i prva međunarodna autobuska linija koja se uspostavlja sa ovom državom nakon više mjeseci prekida.

Autobusi za Ulcinj će saobraćati iz Sarajeva četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom u 7 sati ujutro, a iz Ulcinja u 5:30 istim danima.

Za ponedjeljak, 8. juna iz Sarajeva je nakon dva i po mjeseca prekida najavljena i uspostava ponovnog autobuskog saobraćaja za Beograd. Od naredne sedmice, tačnije od četvrtka iz Sarajeva se uspostavlja i autobuski saobraćaj za Njemačku. Tako će prvi autobusi iz Sarajeva za Bremen krenuti u 11. juna u 17 sati, a povratak iz Bremena je 13. juna u 6 sati.

Nakon toga novi polasci za Bremen planirani su za 18. juni u istim terminima.

Polasci iz Sarajeva za Frankfurt također su planirani za 11. i 13. juni u 17 sati. Autobusi iz Frankfurta za Sarajevo kretat će 13. i 15. juna u 12 sati.

  • Prvi polazak autobusa za Pariz iz Sarajeva je 12. juna
    Prvi polazak autobusa za Pariz iz Sarajeva je 12. juna Foto: Arhiv

Polasci autobusa iz Sarajeva za Hamburg planirani su za 13. juni i 16. juni u 17 sati. Povratak iz Hamburga planiran je za 16. i 19. juni u 6 sati.

Od 11. juna otvaraju se i prve autobuske linije za Austriju. Prvi polazak iz Sarajeva za Beč planiran je 11. i potom 14. juna u 8 sati.

Prvi polazak autobusa za Pariz iz Sarajeva je 12. juna u 9 sati, a povratak iz Pariza 14. juna u 15 sati.

Naime, shodno mjerama Federalnog kriznog štaba u autobusu sa 50 mjesta može se voziti najviše 25, a u onom od 57 mjesta, njih 28.

Također, korištenje maski sve vrijeme nužno je tokom putovanja autobusom. U zavisnosti od dužine putovanja prevoznici će regulirati način korištenja pauzi s obzirom da je zbog nošenja maski dodatno otežano disanja.

Komentari

NA VRH