AFERA RESPIRATORI

Izuzeta dokumentacija iz zdravstvenih ustanova u Mostaru i Tuzli

Informaciju o izuzimanju dokumentacije potvrdio je Vahid Jusufović, direktor UKC Tuzla rekavši da je iz UKC-a ustupljeno sve što je traženo

Dokumentacija izuzeta iz Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru. Arhiv

M. Sm. - A. Č. / Avaz.ba

4.6.2020

Tužilački tim Tužilaštva Bosne i Hercegovine i policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu izvršili su pregled i izuzimanje dokumentacije u vezi sa javnim nabavkama tokom pandemije koronavirusa iz Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, Kantonalne bolnice u Mostaru i Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli.

Dokumentacija iz ovih zdravstvenih ustanova izuzeta je tokom protekla dva dana u okviru predmeta “Respiratori” radi utvrđivanja utroška sredstava od početka pandemije. 

Informaciju o izuzimanju dokumentacije potvrdio nam je doktor Zlatko Guzin, direktor Kantonalne bolnice "Dr Safet Mujić".

- Tokom jučerašnjeg dana iz ove zdravstvene ustanove izuzeta je dokumentacija koja se odnosila na javne nabavke tokom pandemije koronavirusa. Naime, kao i svi klinički centri u Federaciji i ova je bolnica participitrala za pomoć Federalnog štaba civine zaštite. Sve što je traženo mi smo ustupili - rekao nam je doktor Guzin.

Ista nam je informacija potvrđena iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

- Tačno je, predali smo svu dokumentaciju Tužilaštvu BiH vezanu za javne nabavke - kazala nam je Adrijana Pandža, portparol SKB Mostar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.