REAKCIJE

Milan Tegeltija oštro odgovorio Bakiru Izetbegoviću: SDA ne može kontrolirati pravosudni sistem BiH

O zahtjevima SDA uopće se ne može ozbiljno razgovarati, a kamoli po njima postupati, kaže Tegeltija

Tegeltija odgovorio Bakiru Izetbegoviću. Arhiv

Piše: E. H. / Avaz.ba

5.6.2020

Niti jedna politička partija uključujući Stranku demokratske akcije (SDA), nije ovlaštena pokretati bilo kakve inicijative za smjenu predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV) ili bilo kojeg drugog nosioca pravosudne funkcije, kazao je za „Avaz“ predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija

Podsjećamo, sjednica Predsjedništva SDA održana je jučer u Sarajevu, a predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović komentirao i saopćenje Visokog tužilačkog vijeća BiH.

Istaknuo je da je, kada je riječ o aferi Potkivanje, nedvosmisleno šta se desilo i da se Milan Tegeltija odmah trebao povući, te da SDA ostaje pri tom zahtjevu.

Tegeltija: U pitanje je skretanje pažnje. Arhiv

- Prema tome, kako sam to rekao i kada je bila u pitanju glavna tuziteljica Tužilaštva BiH, to nisu zahtjevi o kojima se uopće ozbiljno može i razgovarati, a kamoli po njima postupati – kategoričan je Tegeltija.  


Dodao je da se medijskim oživljavanjem propalih pokušaja podmetanja njemu kao predsjedniku VSTV-a, očito se želi skrenuti pažnja i pridobiti podrška javnosti u delegitimizaciji i stavljanju pod kontrolu pravosudnog sistema BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.