PROGNOZA

Vedro prije podne, u drugom dijelu dana mogući lokalni pljuskovi i slaba grmljavina

ronični bolesnici i meteoropati ne bi trebali imati jačih tegoba

U Sarajevu pretežno oblačno. Avaz

Avaz.ba

6.6.2020

Danas u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. U drugoj plovini dana širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi i slaba grmljavina. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno. Pljuskovi su mogući u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepena.

U narednim danima

Sutra u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. U poslijepodnevnim satima širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi i slaba grmljavina. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. U drugoj polovini dana širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 stepeni.

U ponedjeljak se prognozira pretežno oblačno i nestabilno vrijeme u cijeloj zemlji sa jačim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Uz svježije jutro i umjerene temperature u nastavku dana, preovladavaće povoljnije biometeorološke prilike. Hronični bolesnici i meteoropati ne bi trebali imati jačih tegoba. U poslijepodnevnim i večernjim satima, mjestimični pljuskovi mogli bi povremeno kvariti ugođaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.