STANJE NA PUTEVIMA

Radovi na više dionica, pročitajte gdje su moguće obustave saobraćaja

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Iz BIHAMK-a pažnju skreću i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Avaz

Avaz.ba

6.6.2020

Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost na bh. putevima, a iz BIHAMK-a pažnju skreću i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 5:30 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sati do 5:30 sati saobraćaj je kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica (na putu Srebrenik-Orašje). Vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika koriste obilaznicu u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac (raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalni put (R-461) prema Srebreniku). Putnička vozila mogu koristiti i saobraćajnicu Srnice Donje-Špionica.

Zbog sanacionih radova u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na sanaciji mosta preko rijeke Tinje, u mjestu Drenik (na putu Srebrenik-Šićki Brod), saobraća se naizmjenično-jednom trakom (postavljeni semafori). Radovi na sanaciji mosta izvode se i preko rijeke Ljubine, na putnom pravcu Olovo-Semizovac. Za vrijeme radova u funkciji je obilaznica u neposrednoj blizini (naizmjenično propuštanje vozila). 

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce) zbog sanacionih radova svaki dan, osim nedjelje, saobraćaj je obustavljen u vremenu od 8 do 16 sati.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Bez dužih zadržavanja na granicama. Avaz

Bosna i Hercegovina otvorila je granice prema: Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Odluka se odnosi samo na građane te tri države, dok državljani ostalih zemalja u BiH mogu ući zbog poslovnih obveza (pod uvjetom da posjeduju poziv pravnog lica iz BiH i potvrdu o negativnom testu na virus SARS-KOV-2, ne stariju od 48 sati od trenutka ulaska).

Ulazak u Hrvatsku dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila. Privremeno su zatvoreni svi granični prijelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Srbija je otvorila granične prijelaze za putnički i robni saobraćaj.

Crna Gora je otvorila granice za državljane BIH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.