NOVI PODACI Testirnao 357 laboratorijskih uzorka

Ponovo raste broj oboljelih u RS: Zaražene 23 osobe

Prema mjestu prebivališta pet osoba je iz Doboja, po četiri iz Banje Luke i Modriče, po tri iz Dervente i Kotor Varoša i po dvije iz Čelinca i Prnjavora

Avaz.ba
06.06.2020 10:32

UKC RS

Foto: Avaz

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Bolnici Sveti Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 357 laboratorijskih uzorka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 23 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 14 ženskih i devet muških osoba, od kojih su sedam mlađe, 13 srednje i tri starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta pet osoba je iz Doboja, po četiri iz Banje Luke i Modriče, po tri iz Dervente i Kotor Varoša i po dvije iz Čelinca i Prnjavora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.502 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 116 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. Od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.027 osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 29.722 osoba.

  • 18 pacijenata sa težom i srednje teškom kliničkom slikom
    18 pacijenata sa težom i srednje teškom kliničkom slikom Foto: Avaz

Ukupan broj hospitalizovanih je 70, u Univerzitetsko kliničkom centru RS 20, a u opštim bolnicama 50.

Na Odjeljenju COVID 19 UKC-a RS hospitalizovano je 18 pacijenata sa težom i srednje teškom kliničkom slikom, dok je u izolaciji jedan pacijent.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 67.

U RS pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 974 osoba, a nadzor je završen kod 34.780 osoba.

Komentari

NA VRH