ZARAZA SE ŠIRI U protekla 24 sata u FBiH testirano 480 uzoraka

Građani pozvani na oprez: Novi slučajevi koronavirusa u Živinicama, Tešnju i Travniku

Zaključno s današnjim danom oporavilo se 949 pacijenata, pet pacijenata oporavilo se u posljednja 24 sata

Sl. M. / Avaz.ba

Osam pozitivnih na Covid-19

Foto: Avaz


Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata u Federaciji BiH testirano je 480 uzoraka, od kojih je osam pozitivno na Covid-19. Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom kantonu (Živinice), Zeničko-dobojskom kantonu (Tešanj) i Srednjobosanskom kantonu (Travnik).

U Federaciji BiH do sada je testirano 39.917 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 1115 osoba. Među oboljelim njih 616 (55%) su žene, a 499 (45%) muškarci.

  • Maske nisu obavezne

    Maske nisu obavezne

    Foto: Avaz


Zaključno s današnjim danom oporavilo se 949 pacijenata, pet pacijenata oporavilo se u posljednja 24 sata, dok je trenutno aktivno 127 slučajeva - oboljelih od COVID-19.

Iz Kriznog štaba/stožera Federalnog ministarstva zdravstva podsjećaju građane na daljnji oprez i potrebu pridržavanja mjera lične/osobne zaštite, držanje distance, nošenje maske u zatvorenom javnom prostoru te na otvorenom javnom prostoru ukoliko nije moguće održati distancu od dva metra, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične/osobne higijene i higijene prostora kako bi se spriječilo širenje infekcije i izbjegao porast broja oboljelih.

NA VRH

Podijeli članak na